Tijdens de wijn-spijs avond met een aantal van onze buren begin juli kwam veel moois op tafel. De tweede wijn die we gedronken hebben was De Compagnon 2015 uit de regio Veneto in Italië, om precies te zijn het wijngebied Gambellara, en te koop bij de wijnspeciaalzaak voor rond de €8. Deze werd gedronken bij een amuse van coquilles, doperwtenpuree en pancetta.

Gambellara is als wijngebied onbekend in Nederland en staat ook in Italië zelf in de schaduw van grote buur Soave. In beide gebieden wordt wel dezelfde Italiaanse witte druif gebruikt, te weten de garganega druif, die overal staat aangeplant in Veneto. Deze druif is populair bij producenten vanwege zijn genereuze opbrengst, de losse trossen die rotting voorkomen en, wanneer de opbrengst binnen de perken blijft, zijn fijne aroma’s die doen denken aan perzik, gele appel en vooral amandel.

De wijn matchte goed bij de coquilles, maar smaakt daarnaast ook prima bij (pasta)salade met gamba’s, gebakken zalm, courgettesoep met zalm of pasta met paddenstoelen. Een mooie, subtiele wijn, die meer supporters verdient!

Onbekende schoonheid uit Veneto