Tijdens deze kerst hebben we weer veel mooie wijnen mogen drinken, maar de mooiste wijn was ongetwijfeld een Bordeaux wijn die een oom van mijn vrouw had meegenomen uit de wijnkelder van zijn helaas overleden vader. Het ging om een rode Bordeaux wijn van het domein Clos du Notaire uit 1966 (!):

Ik heb het internet en de (onvolprezen) Bordeaux-bijbel van Hubrecht Duijker er op nageslagen, en beiden komen alleen op het domein Le Clos du Notaire uit (appelatie Côtes de Bourg). Ik betwijfel of dit het domein is wat we zoeken, want het etikel spreekt van een zekere Edgar Marchand uit het dorp Mouton, en dit is ligt onder Libourne ten zuiden van de Dordogne rivier…

Maar terug naar de wijn: uiteraard is het fruit er uit en is het vocht wat bruin uitgeslagen, maar het is nog prima drinkbaar en zeker geen azijn. Ongelofelijk voor een toch redelijk eenvoudige Bordeaux van meer dan 50 jaar oud!

Mooiste wijn van deze kerst