Bij het doorlezen van de Super Supermarktwijngids 2020 van Harold Hamersma en Esmee Langereis viel mijn oog bij de Aldi sectie op een Touraine uit 2018 van Maison La Rose. Eigenaar van dit huis in de bekende Loire familie Bougrier, en deze naam deed meteen een belletje rinkelen bij mij. Voor een goede Touraine vertrouwen wij altijd op de HEMA, en laat deze nou van het huisdomein van de familie Bougrier komen. Dus: twee Touraine wijnen uit 2018 van dezelfde eigenaar met een vergelijkbare prijs; dit schreeuwt om een vergelijkend warenonderzoek!

De La Rose is te koop voor €5,99, terwijl de HEMA haar Touraine aanbiedt voor €6,50 (met mijn gelukskorting gaat daar nog 10% van af, wat de prijs op €5,85 brengt). Beiden verloochenen hun afkomst niet, want het zijn typische frisse sauvignon blanc wijnen uit de Loire met de bekende aroma’s van kruisbessen, groene appels en grapefruit. Geen zoete meuk, maar mooi strak, zonder de irritante overdaad van sauvignon blanc wijnen uit Marlborough.

Is er dan geen verschil tussen de twee wijnen? Gelukkig wel! De La Rose is een lekkere doordrinker die het prima doet tijdens deze warme dagen, maar de Bougrier van de HEMA gaat een stapje verder. Het geheel is net wat complexer dan de Aldi wijn, wat de wijn spannender maakt. Beide wijnen hebben van Hamersma en Langereis het cijfer 8 gekregen, maar voor deze prijs vind ik de HEMA Bougrier best een 8,5 waard.

Conclusie? Zowel de Aldi en de HEMA bieden een goede Touraine aan, maar voor mij heeft de HEMA dit toernooi gewonnen. Het prijsverschil is daarmee gerechtvaardigd. Zorg dat je ook de gelukskorting van de HEMA krijgt, en sla goed in voor de zomer!

Touraine toernooi