Wie aan Côtes du Rhône denkt, denkt meestal aan rode wijn. Niet zo vreemd, want het overgrote deel van de enorme wijnplas die in dit gebied geproduceerd wordt is rood. Gelukkig komt hier nu met rasse schreden verandering in, want Côtes du Rhône is voor mij het lekkerste wit wat er bestaat. Bijna twee jaar geleden heb ik hier al aandacht voor gevraagd, en in april 2018 specifiek voor de eredivisie. Nu wederom een witte Côtes du Rhône, die door Grapedistrict als Limited Edition wordt verkocht, namelijk de biologische Domaine Montmartel uit 2018.

Deze witte Côtes du Rhône wordt gemaakt van drie verschillende druivenrassen, waarbij de viognier (75%) en clairette (5%) voor de bloemige, kruidige en fruitige aroma’s zorgen, terwijl de roussane (20%) het geheel smeuïg maakt en voorziet van de benodigde ronde structuur. Dit zorgt voor een aromatisch en expressief boeket met viooltjes, perziken, abrikoos en exotische vruchten. De roussane houdt het geheel in evenwicht, en zorgt samen met de clairette voor een frisse finale. Een prima smaakintensiteit, een ruim mondgevoel, en de zachte textuur maken het geheel af.

Wat kun je hier bij eten? Vis, kip, krab en romige gerechten gaan prima, maar ook oosterse gerechten bieden een verrassende combi. Grapedistrict verkoopt deze wijn voor €8,99 zolang de voorraad strekt. En tot en met morgen geldt de 5+1 actie (6 flessen halen en maar 5 betalen), dus ik zou niet te lang wachten!

Nogmaals aandacht voor wit uit de Rhône